Vingerafdruk ontgrendel problemen na meest recente Galaxy S7 (edge) update

Eerder deze week is Samsung begonnen met de uitrol van een relatief kleine update voor de Galaxy S7 en S7 edge. Sindsdien duiken her en der klachten op over problemen met het ontgrendelen van het toestel via de vingerafdruk scanner. Die blijkt namelijk niet meer goed te functioneren wanneer je het toestel op een andere manier dan via de aan-uit/(un)lock button aan de zijkant vergrendeld. Denk aan apps als Nova Launcher of Screen Off and Lock. Het toestel vraagt daarna namelijk, ondanks het 'invoeren' van een vingerafdruk, telkens om de back-up pincode (of 'veeg-patroon').

De enige oplossing, of beter gezegd 'work-around' is om het toestel na de update, indien de problemen zich voordoen, via de (un)lock button aan de zijkant te vergrendelen. Dan blijft de vingerafdruk sensor normaal functioneren, aldus de Duitse bron.

Helaas heeft mijn Galaxy S7 edge de betreffende update nog niet ontvangen. Ik kan het probleem dus nog niet onderzoeken. Op het moment dat ik dit schreef kon ik online ook nog maar weinig over deze bug vinden. De enige bron die het meldt, en waar het probleem zich dus ook na de update voordoet is het Duitse MobiFlip. Het is dus ook nog niet bekend hoe groot de problemen in de praktijk zijn en of Samsung zelf al op de hoogte is. Mochten er lezers zijn met een Galaxy S7 (edge) die de betreffende update al ontvangen hebben en dit probleem herkennen; dan lees ik dat graag in de reacties.

SGS7-Vingerafdruk
Problemen met de vingerafdruk scanner lijken de Galaxy S7 (edge) na de meest recente update te teisteren